کارگروه هنر مؤسسه یاریگران، به عنوان یکی از زیرمجموعه های واحد آموزش مؤسسه، با مدیریت و همیاری نیروهای داوطلب و موظف متخصص و آموزش دیده، یکی از بخشهای فعال مؤسسه یاریگران است. از آنجا که رشد روانی و آموزشی کودکان و همچنین ترمیم آسیب دیدگی های روانشناختی از طریق هنر و خلاقیت هنری، بسیار تسهیل می شود، سرمایه گذاری مؤسسه بر روی این بخش در کنار فعالیت های اصلی مؤسسه بسیار جدی و پررنگ بوده است.
" اگر به جای پسرک قصه صبح بیدار شوید و از پنجره اتاق به بیرون نگاه کنید، دوست دارید چه ببینید؟ "
دانش آموزان از محله و خانههای خود گفتند، از موضوعاتی صحبت کردند که در پس پنجرههای خانههایشان و واقعیت بیرونی میبینند، هر کودک مسیر خود را طی کرد و در آخر تصویر خیالیاش از دغدغهها و آرزوهایش را به تصویر کشید.
پیماننامه حقوق کودک یک کنوانسیون بینالمللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان میکند. دولتهایی که این معاهده را امضا کردهاند موظف به اجرای آن هستند و شکایتهای راجع به آن به کمیته حقوق کودک ملل متحد تسلیم میشود.
این طرح درس مبتنی بر مشاهدۀ مربی از جنبههای زورآزمایی و قلدری بین کودکان انتخاب شد. شکست، پیروزی، رقابت، قدرتطلبی و مبارزه که از بازیها و گفتگوهای کودکان به ویژه پسرها، استنباط میشد. داستان پهلوان پوریای ولی و شرح جوانمردی، تردید و دودلیاش برای تصمیم به کشتی پهلوانی گرفتن و پذیرش پیروزی رقیبش، بن مایه کتابی است که برای این طرح درس در کلاس انتخاب شد.
مجموعۀ عروسکهای هویتی برآمده از کارگاه یک روزۀ عروسکسازی کودکان است که در آن همۀ مقاطع تحصیلی مدرسه مشارکت داشتند. مواد ساخت عروسک بر اساس مشابهت و نزدیکی به نوع پوشش در منطقۀ مورد نظر در نظر گرفته شده است.
ایدۀ اصلی این کار از آیینهای سنتی شب یلدا شکل گرفت؛ نقاشی پارچۀ چهل تکۀ کرسی یلدا. هر کودک بخشی از هویت، آرزو و تجربههایش را بر روی تکهای پارچه ترسیم کرد.
در این مجموعه سی کودک از مقاطع پیش دبستانی تا سوم دبستان مشارکت داشتهاند. ابتدا روایت ساده شدهای از داستان سیمرغ عطار، برای کودکان بازگو شد تا با مفهوم سیمرغ آشنا شوند، سپس هر یک از کودکان بر اساس تخیل و ذهنیت خود، یکی از سی پرنده را به تصویر کشیدند.