تاثیر موسیقی بر کنترل هیجانات و مهارت های اجتماعی کودکان به وضوح خود را نشان می دهد. اینجا سکوت هم معنی پیدا کردهاست. موسیقی راهی باز کرده است تا کودکان و نوجوانان ریتم را آنچنان حس کنند که همانطور که با هیجان مینوازند و سکوت را میشکنند، هیجانات و احساسات شان را با ضرب و سکوت به نوایی دلانگیز بدل میکنند. به کارگاه که وارد شوی، تک تک بچهها با انرژی و جدیتی سرشار از علاقه پشت سازی نشستهاند و به هر سکوت بین ضربها معنی تازه میبخشند. هر لحظه صدای سازی کوبهای در بین دیگر صداها کم و زیاد میشود و ریتم میگیرد و بچهها تمام احساساتشان را با هر ضربه دست بر پوست ظریف ساز فریاد میکنند.
دکتر محمدرضا پازوکی موسیقی درمانگر موسسه یاریگران کودکان کار پویا که حدود سه سال همراه این کودکان است، از تاثیر این فعالیتها بر سلامت روان آنها میگوید: " تاثیر موسیقی بر کنترل هیجانات و مهارت های اجتماعی کودکان را نباید دست کم گرفت، به هر حال با این فعالیتها پیشرفت موسیقی اتفاق میافتد، ولی تمرینهای ما، بازیهایی بر اساس مهارت های اجتماعی است؛ اینکه کودکان چگونه با هم تعامل موثر داشته باشند، نوبت یک دیگر را رعایت کنند و یا اینکه چطور رهبری گروه را بر عهده بگیرند. در واقع عمده کارهایی که ما میکنیم این است که با بازیهای ریتمیک و موسیقایی به تمرین رفتارهای اجتماعی بپردازیم و بچهها نحوه تعامل مفید را با یک دیگر تمرین کنند. ما تاثیر این فعالیتها بر رفتار کودکان را هرروز میبینیم."
وی از تاثیر موسیقی بر کنترل هیجانات و مهارت های اجتماعی کودکان می گوید: " مواردی از رفتارهای چالش برانگیز کودکان در خانه کودک داشتیم که کاملا رفتارشان تعدیل شد؛ چه کودکانی که بسیار گوشه گیر و منزوی بودند، و چه کودکانی که با شلوغ کردن گروه را تحت تاثیر قرار میدادند. در کل این کارگاه ها باعث میشود تا بچهها از هر طرف طیف به سمت وضعیت متعادل تری حرکت کنند."
این موسیقی درمانگر اضافه میکند: " حدود دو الی سه سالی است که به صورت پراکنده با بچهها کار میکنیم، گروه سنی بچهها بین 8 تا 12 سال است و بیشتر هم از ساز کوبه ای استفاده می کنیم تا همه بتوانند در این کلاس شرکت کند، با ساز کوبهای همه میتوانند در شرایط برابر در کنار هم و با هم مشارکت داشته باشند و به این ترتیب تجربهای از فعالیت گروهی در بستر اجتماعی کوچکتری را تجربه کنند.